Bontott Ford alkatrészek műszerfalak, légzsákok, turbók, lökhárítók
Ford bontó, Ford
Belépés

A Ford története röviden

 

 

 

Henry Ford 1903. június 16-án  alapította meg a Fordot. A cég mára már a világ valamennyi kontinensén, több mint kétszáz piacon van jelen, s igyekszik a vásárló igényei szerint kialakítani a megfelelő modelleket.

A világ egyik vezető autóipari cége még ma is a Ford család irányítása alatt áll, sőt a cég élén az egykori alapító dédunokája, William Clay Ford jr. áll.

 


 

 

A Ford ovális márkajelzését több mint 50 éve rendszeresen használják.

 

 

 

Egy átalakítási stratégiát hajtottak végre, amelynek köszönhetően indult például hódító útjára a Ford Focus alsó-középkategóriás autó, amely eddig egyedüliként nyerte el az Év Autója megtisztelő címet Európában és Észak-Amerikában egyaránt, s amelyből eddig már több mint négymillió darab kelt el a világon. Az átalakítási stratégia, amely egyebek mellett a kategóriaelső minőség, dinamika és vezetési komfort vagy az utasok mind nagyobb biztonságának elérését tűzi ki célul, az európai, s ezen belül a magyarországi eladásokat is figyelembe véve egyre inkább kezdi meghozni gyümölcsét.

 

1998-ban az Európai Év Autója

 

1999-ben az Észak-Amerikai Év Autója elismerésben részesült

 

A Ford Focus életgörbéjének immáron hatodik évében jár, de még mindig növekvő darabszámban adtak el belőle, mi több Magyarországon még idén is többet vásároltak az ügyfelek, mint egy évvel korábban.

 

Ami haszongépjárműveket illeti, azon belül is a közepes méretű haszongépjárművek kategóriáját az 1960-as évek közepén a Ford honosította meg Európában, s éppen ezért akkor ezt „Transit-osztálynak” is nevezték.

 

A Ford rendkívül szép sikerekkel és igen gazdag hagyományokkal is büszkélkedhet. A megújult Transit elnyerte az Európai Év Haszongépjárműve címet, majd „kistestvére”, a Transit Connect is megszerezte ezt a kitüntető elismerést. A Ford Transit azóta is az eladási statisztikák élén áll, és kategóriáján belül Magyarországon már három éve piacvezető.

 

1990-ben kezdte meg működését mai nevén a Ford Motor Hungária Kft. itt Magyarországon.

 

Először egy zöldmezős beruházás keretében kezdődtek el a Ford-alkatrészeket és -részegységeket gyártó üzem építési munkálatai Székesfehérváron.

 

1995-ben megalakult az autóértékesítési részleg.

 

A kb. 1150 főt foglalkoztató gyár, és az értékesítési csoport 2000-ben kettévált, és azóta az eladásokkal már csak a budapesti székhelyű, mintegy 75 munkatárssal dolgozó, a Ford 100 százalékos tulajdonában lévő, úgynevezett Nemzeti Értékesítési Vállalat végzi a Ford gépjárművek generálimportőri feladatait.

 

forrás: https://mediapedia.hu

 

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.

Összes termék